
Antalya Özel Ders C# Kursu
Nedir C Sharp İle Programlama?
Dünyada en popüler yazılım dillerinden birisidir C#. Çok yönlü programlama dili olan C# ile Masaüstü, web, mobil, bulut, oyunlar, API’ler ve kütüphaneler dâhil olmak üzere her çeşit uygulamayı C # kullanarak hayata geçirebilirsiniz. C# ile sadece Windows uygulamaları yaratmak için kullanılmaz, Linux, MacOS, iOS’lar ve Android işletim sistemlerinde çalışabilen uygulamalar da oluşturabiliriz. Bunun yanı sıra, C#, en hızlı gelişen ve trend programlama dillerinden birisidir. Bununla beraber C # ‘ın geleceğinin oldukça parlak olduğunu açıkça söyleyebiliriz.
Peki Neler Yapılabilir Bu C# İle ?
C# programlama dilinin kullanım alanı oldukça geniştir ve C# ile hayalini kurduğunuz her şeyi kodlayabilir ve hayata geçirebilirsiniz desek herhalde doğru olacaktır. Tasarımda ve yazılımda hayal dünyasının sınırı yoktur. C# programlama dili de günümüzün en modern dillerinden biri olduğu için yazılımcılara hayalindeki her şeyi programlama olanağı tanıyor.
Peki C# ile hangi platformlarda neler kodlanır?
- Web Web Uygulamaları (Asp.NET)
- Mobil uygulamalar
- Web servisleri uygulamaları
- Konsol uygulamaları
- DLL yazma
- Windows Form Uygulamaları
- Oyun tasarlama
Microsoft’un geliştirmiş olduğu C# programlama dili ile beraber en modern programlama ve kodlama yapılabilir. Yazılım güncel olması ve kendisini yenilemesi C sharp dili daha da avantajlı kılıyor. Şimdi yazılım ile neler yapabiliriz, bunlara bir bakalım.
Mobil Programlama: C# ile mobil programlamaları yapılabilir. Günümüzün belki de en çok yapılan yazılım çeşidi. Akıllı cihazların çoğalmasıyla birlikte mobil uygulamaların önemi arttı. Bu yüzden pek çok yazılımcı, programlama dillerini kullanarak uygulama üretir.
C sharp ile Windows tabanlı işletim sistemlerine uygulama üretmek mümkün. Ancak Windows tabanlı telefonlar piyasada fazla yer almıyor. Uygulama geliştiriciler, tarafından da fazla tercih edilmemesine neden oluyor. Windows işletim sistemleri diğer cihazların yanında soluk kalıyor. Yine de Microsoft’un piyasaya sürdüğü programlama diliyle mobil uygulama yapabilirsiniz.
Konsol Uygulamaları: Konsol yazılım çeşidinde amaç kolay bir arayüz oluşturmaktır. MS – DOS ismiyle ifade edilen programların yaygın olmadığı zamanlarda kolay bir arayüz olarak kullanılmıştır. Komut satırı penceresi üzerinden uygulama çalışmalarına izin verir.
Web Servisleri: Data işlemleri için kullanılacak olan sistemlerde uygulanır. Bu programlama da veri transfer metodu izlenir. HTTP ve XML kuralları ile birlikte internet ağına taşındığı sistemlerdir. Verilerin bir başka kişiye gönderilmesi işleminde bu programlama bir hayli önemlidir.
DLL Yapısı: Dinamic Link Library sözcüklerinin kısaltılmış harflerinden oluşur. Türkçe anlamı dinamik kütüphanelerdir. Yani dinamik kütüphaneler yaratmak için kullanılacak olan bir kod taktiğidir. DLL, sayesinde karmaşık kod yapıları ayrışır. Dinamik kütüphanesinde devamlı kod yazmak yerine sistemin kendini çağırmak işi kolaylaştırır.
Oyun Tasarımı Yapma: C# ile nerdeyse tüm oyunlar için motor yapabilirsiniz. Tüm oyun motorları C sharp programlama dilini destekler. Günümüzde bu biçimde yapılan oyunları sayısı fazladır. Yazılımın seçenekleri olsa da bu konu da bir hayli iddialıdır.
Web ve Windows Form Uygulaması: Web form uygulamasıyla Windows form uygulaması nerdeyse aynı prensipte çalışır. Ancak yine de başlıca farklılıkları yer alır. Windows formda grafiksel çalışmalar daha fazla yapılır. Web uygulamasını genelde web tasarımcıları kullanır. Asp.NET uygulaması sayesinde onlarca kodlama daha rahat şekilde yapılır. Hem pratik hem de karmaşık değildir.
Web form uygulamasıyla Windows form uygulaması: form uygulamasıyla Windows form uygulaması nerdeyse aynı prensipte çalışır. Ancak yine de başlıca farklılıkları yer alır. Windows formda grafiksel çalışmalar daha fazla yapılır. Web uygulamasını genelde web tasarımcıları kullanır. Asp.NET uygulaması sayesinde onlarca kodlama daha rahat şekilde yapılır. Hem pratik hem de karmaşık değildir.
“Eğer daha önce herhangi bir programlama geçmişiniz yoksa bile endişelenmenize hiç gerek yok C# (C Sharp) dili öğrenmesi son derece kolay ve keyifli bir dildir.”
Özel ders müfredatlarını sizin seviyenize göre belirliyoruz.
Birlikte Kodlayalim mı?
“Yeni yazılım teknolojilerine Antalya’da ulaşmak mobil yazılım ekosistemini daha da yaygın ve bu yolda kendini geliştirmeyi hedefleyenlerle birlikte başarılı projelere imza atabiliriz.”
Dersler Nasıl Olacak?
- C# Özel Ders isteyenler Antalya’da birebir ders alabilirsiniz.
- Şehirdışı online canlı ders olarak alabilirsiniz.
Müfredat nasıl oluşturulacak?
- Herhangi bir programlama bilgisi olmayan öğrenciler için sıfırdan C# eğitimi başlatılır.
- Daha önce programlamayla ilgilenmiş öğrenciler için seviye tespit sınavi ile müfredat oluşturulur.
Ön Koşullar:
C# Programlama Giriş ve İleri Seviye Eğitimi için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. Yazılım ve mobil programlama öğrenmeye istekli veya bu konularda kendini geliştirmek isteyen herkes özel ders alabilir.
Kazanımlar:
- Alogoritmik düşünebilme, Dart ile Nesne Yönelimli Tasarım (OOD) ve Nesne Yönelimli Programlama (OOP) yapabilme
- C# uygulamalar geliştirebilme.
İletişim:
- ANTALYA C# ÖZEL DERS
- Telefon: 0 242 344 8008
- Telefon ve Whatsapp: 0541 593 81 08
*Başlangıç içeriği genel olarak listelenmiştir. Öğrencinin seviye ve taleplerine göre düzenlenecektir.
Antalya Özel C# Dersleri
- Sabitler, Değişkenler ve Operatörler
- Değişkenler ve Sabitler (pdf)
- Operatörler :
- Şartlı Dallanma Yapıları
- if else Kullanımı: If koşul yapısını ve kullanımını açıklar.
- if else Örnekleri: If koşul yapısı kavramayı arttırmak için çeşitli zorluk seviyelerinde örnek if-else örneklerini gösterir.
- Switch Case Kullanımı:
- Döngüler
- For Döngüsü Kullanımı: for döngüsü kullanımı açıklar ve döngü ile ilgili çeşitli zorluk seviyelerinde örnekleri içerir.
- Foreach Döngüsü Kullanımı: foreach döngüsü kullanımını ile form ve console ekranlarında foreach döngüsü ile ilgili örnekleri içerir.
- While Döngüsü kullanımı: while döngüsü kullanımını açıklar.
- While Döngüsü Örnekleri: while döngüsü ile hazırlanmış çeşitli zorluk seviyesinde örnekleri içerir.
- Diziler
- Dizi Oluşturma : Dizi nedir, nasıl ve nerelerde kullanıldığını gösterir.
- Dizileri Yeniden Boyutlandırma :Oluşturulmuş olan diziyi yeniden nasıl buyutlandırılacağını gösterir.
- Dizilerde Kullanılan Metotlar: C# dizilerde kullanılan özellikler ve metodları, örnek kullanımlarla gösterir.
- Dizi İçinde Arama İşlemleri: C# ta oluşturulan bir dizi içerisinde bir elemanın var olup olmadığını anlamak için kullanılan metodları ve kullanımlarını gösterir.
- ArrayList Sınıfı: ArrayList nedir ve nasıl kullanılır ile ilgili örnek uygulama gösterir.
- ArrayList Örnekleri: ArrayList kullanarak hazırlanmış örnekleri içerir.
- List Kullanımı: List Koleksiyon sınıfını, değeri atama, güncelleme ve silme ile List koleksiyon sınıfında sık kullanılan metodları gösterir.
- HashTable Sınıfı: HashTable kullanımını ve HashTable methodlarını açıklar.
- Metotlar
- Metot Kullanımı: Metotların tanımı, metot çeşitleri, metot kullanımlarının nasıl yapıldığını ve bununla ilgili örnekleri içerir.
- Metot Kullanım Örnekleri: Metotlar ile hazırlanmış çeşitli zorluk seviyelerinde örnekleri içerir.
- Sınıflar (Class)
- Class ve Nesne Kavramı :C# ile class oluşturma, classlarda metot ve özellik tanımlama ile classlardan nesneler oluşturma ve bu nesnelere değerler aktarma kavramlarını açıklar.
- Class Kullanım Örnekleri: * Çeşitli şekillerde Class kullanımlarını açıklamak için hazırlanmış Class örneklerini içerir.
- Kapsülleme (Encapsulation): Kapsülleme (Encapsulation) kavramı bir nesnenin bazı özelliklerinin nasıl kullanıldığını, GET/SET ve private ifadelerinin kullanımını açıklar.
- Diyalog Pencereleri
- MessageBox Kullanımı:MessageBox kullanımı ve MessageBox ile gösterilebilecek uyarı sembollerini içerir.
- MessageBox DialogResult Kullanımı: DialogResult nesnesi kullanımını açıklar.
- ColorDialog kullanımı:ColorDialog nesnesi kullanımını açıklar.
- FolderBrowserDialog Kullanımı: FolderBrowserDialog ensnesi kullanımını açıklar.
- Font Dialog Kullanımı:FontDialog nesnesi kullanımını açıklar.
- OpenFileDialog Kullanımı:OpenFileDialog nesnesi ile bir dosyayı forma dahil etmeyi gösterir.
- OpenFileDialog ile Dosya Açma: OpenFileDialog nesnesi ile açılan text dosyasına veri kaydetmeyi gösterir.
- SaveFileDialog Kullanımı: SaveFileDialog nesnesi kullanımı ile veriyi istenilen yere kaydetmeyi gösterir.
- String İşlemleri
- String Sınıfı ve Metotları :* String sınıfı metotları listesini içerir.
- StringBuilder Sınıfı ve Metotları
- I/O İşlemleri
- C# Dosya ve Klasör İşlemleri: Dosya oluşturma, taşıma, silme, yeniden adlandırma, arama gibi kapsamlı bir örnekle C# Formda I/O işlemlerini gerçekleştirmeyi gösterir.
- Hata Yakalama
- (Try Catch Finally):Hata yakalama mekanizmasını kullanmayı açıklar.
- Formlar
- Formlar Arası Geçiş: Bir Formdan başka bir Forma geçmeyi açıklar.
- Form Nesnesi Özellikleri
- Form Olayları: Mouse Move, Down, Up olaylarını açıklar.
- Form kontrolleri
- Label Kontrolü
- LinkLabel Kontrolü
- TextBox Kontrolü: Kullanıcı bilgi girişi için kullanılan textbox nesnesini ve textbox nesnesi ile kullanılan özellikler, metodlar ve olayları açıklar.
- Button Kontrolü: C# Button kontrol nesnesinin kullanımı, dinamik olarak oluşturulmasını açıkar ve button nesnesinde kullanılan metotlar ile ilgili örnekleri gösterir.
- Combobox Kontrolü: Combobox kullanımı ve özelliklerini açıklar.
- ListBox Kontrolü: ListBox kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- ListBox Örnekleri: * LisxBoxKontrolü ile hazırlanmış çeşitli kullanım yöntemleri ve zorluklarında veritabanı bağlantılı ve bağlantısız program örneklerini gösterir.
- TreeView Kontrolü :TreeView kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- GroupBox Nesnesi: GroupBox kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- Panel Kontrolü
- TabControl Nesnesi: TabControl kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- CheckBox Kontrolü: CheckBox kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- CheckedListBox Kontrolü : CheckedListBox kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- DataGridView Kontrolü Özellikleri
- DataGridView Örnekleri: DataGridView nesnesi kullanımı ile ilgili veritabanı bağlantı ve bağlantısız çeşitli zorluk seviyelerinde örnekleri içerir.
- RadioButton Kontrolü : RadioButton kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- RadioButton Örnekleri
- Timer Kontrolü : Timer kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- Timer Örnekleri
- ProgressBar Kontrolü : ProgressBar kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- ProgressBar Rengini Değiştirme
- PictureBox Kontrolü : PictureBox kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- MenuStrip Kontrolü : MenuStrip kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- ContextMenuStrip Kontrolü : ContextMenuStrip kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- ImageList Kontrolü
- ToolTip Kontrolü : ToopTip kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- DateTimePicker Kontrolü : DateTimePicker kullanımını, özelliklerini ve metotlarını açıklar.
- DriveListBox Kontrolü
- C# Word ve Excel Programlarını Kullanma
- Word Programına Veri Aktarma: C# programlama dili kullanarak Word programınına bağlanıp veri aktarmayı açıklar.
- Word Programına Resim Aktarma: C# programlama dili ile Word programınına resim eklemeyi açıklar.
- Excel Dosyasına Bağlanma (OleDbConnection): Excel dosyasına bağlanıp, Excel dosyasında değişiklik yapmayı gösterir.
- Excel’ e Veri aktarma: DataGridView gibi nesnelerde hazırlanan verileri Excel dosyasına kaydetmeyi gösterir.
- Excel Dosyası Biçimlendirme: Excel hücrelerinin arkaplan, yazı rengi gibi biçimsel özelliklerini değiştirmeyi gösterir.
- Veritabanı İşlemleri:
- Access Veritabanı İşlemleri: C# Access veri tabanı bağlantısı kullanarak kayıt listeleme, kayıt ekleme, kayıt güncelleme ve kayıt silme işlemlerini gösterir.
- Sql Veritabanı İşlemleri:C# ile SQL Server bağlantısı kurarak temel veritabanı işlemlerini, DataGridView’ e veri çekme (Select), Kayıt ekleme (Insert), Kayıt Silme (Delete) ve Kayıt Güncelleme (Update) gerçekleştir.
- XML Dosyasına Bağlanma: C# ile XML dosyadan Datagridview‘ e verileri çeken ve LINQ ile kayıt ekleme, kayıt silme ve güncelleme işlemlerini yapar.
- Linq
- Linq Operatörleri
- Setup Hazırlama
- Setup Dosyası Oluşturma
İletişim:
- ANTALYA C# ÖZEL DERS
- Telefon: 0 242 344 8008
- Telefon ve Whatsapp: 0541 593 81 08